Desery

Brownie

Brownie

Składniki

  • 250 g masła Truly Irish
  • 300 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sos czekoladowy

  • 100 g czekolady
  • 6 łyżek mleka
  • 2 łyżeczki masła Truly Irish

Wykonanie

  1. Czekoladę i masło rozpuszczamy na małym ogniu, cały czas mieszając i uważając żeby się nie przypaliło. Odstawiamy do ostygnięcia.

  2. Jajka dokładnie miksujemy. Dodajemy cukier i ciągle miksujemy.

  3. Do jajek wlewamy powoli czekoladą i mieszamy łyżką.

  4. Na koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.

  5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Ciasto powinno być na pół miękkie.

  6. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

  7. Dodajemy masło i również rozpuszczamy.

  8. Na koniec dodajemy mleko i czekamy, aż składniki się połączą.

  9. Podajemy z sosem czekoladowym.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#brownie #ciasto #czekoladowe #masło
Powrót